Вести

Бабић: Стоп бахатости локалне самоуправе

Шеф посланичког клуба Српске напредне странке, Зоран Бабић, посетио је данас Пирот. Бабић је након састанка са члановима Окружног изборног штаба СНС изјавио да је дошао да положи рачун грађанима за све што је СНС урадила у протеклих 18 месеци.

– Дошли смо да положимо рачун за посвећену борбу против криминала и корупције у којој нисмо штедели никога ко се огрешио о закон и обогатио на рачун грађана Србије. Дошли смо да положимо рачун и за нашу проевропску политику, за датум за отпочињање преговора који смо заслужили, а не добили на поклон. Дошло смо да положимо рачун и за храбру политику и Бриселски споразум који је потписан и у Народној скупштини потврђен. Дошли смо пред грађане Пирота свесни чињенице да се у Србији тешко живи, да је јако мало људи запослено. Свесни смо чињенице да и они који раде тешко могу од свог посла да живе нормално и достојанствено. Због тога смо и иницирали ове изборе. Да би што снажније ушли у реформе и направили пословни амбијент за отварање фабрика, како у Пироту, тако и у читавој Србији – казао је Бабић

Он је истакао да очекује да ће многи до избора, као што је то било и у претходним недељама, плашити грађане.

– Многи ће призивати и украјински сценарио и арапско пролеће, али и крв и немире на улицама широм Србије. То призивају људи који не воле Србију. СНС жели да гради Србију, жели мир у Србију и нећемо дозволити никакав други сценарио осим нормалног и пристојног друштва и грађане који раде. Нећемо дозволити ни друштво, па макар то било и локално, у којем се мења школски одбор у основној школи (8. септембар прим. аут) зато што је ту школу посетио министар спорта. Да ли то значи да ће вољом локалне самоуправе бити промењени и директори свих предузећа у Пироту која су посетили представници Владе Републике Србије са жељом да помогну. То није друштво које желимо да изградимо, то није Пирот који грађани Пирота желе  – нагласио је Бабић.

 

Шеф посланичког клуба Српске напредне странке и председника Савета за економију СНС проф.др Миленко Џелетовић потом су посетили Тигар АД. Џелетовић је након обиласка погона и састанка са руководством фабрике казао да ће држава наставити да помаже компанији како би задржала постојећи број запослених и потом упослила нове раднике.