Вести

ЧИНИГЛАВЦИ, СУКОВО, БЕЛО ПОЉЕ,ПЕТРОВАЦ И ВОЈНЕГОВАЦ ГЛАСАЈУ ЗА БРОЈ 2 НА ЛОКАЛУ

ЧИНИГЛАВЦИ, СУКОВО, БЕЛО ПОЉЕ,ПЕТРОВАЦ И ВОЈНЕГОВАЦ ГЛАСАЈУ ЗА БРОЈ 2 НА ЛОКАЛУ

Представници Српске напредне странке са коалиционим партнерима представили су одборничке кандидате и програм листе АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ –СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ у селима Петровац, Војнеговац, Чиниглавци, Бело Поље и Суково. Предизборни скупови у овим селима били су више него добро посећени а њихови мештани су искористили прилику да говоре о проблемима које имају. Војнеговац је 50-их година прошлог века међу првим селима добио здравствену амбуланту, данас их посећује лекар једном у две недеље. Продавницу немају, за коцку шећера и кутију шибица морају у суседна села или Пирот. Хитна помоћ и такси избегавају да долазе због многобројних џомби на путу. Село Чиниглавци такође нема продавницу, споменик народним херојима зарастао је у траву. Лекар долази на две недеље, плафон у амбуланти пропада, а деца немају уређено игралиште. У Белом Пољу мештани су кивни зато што помпезно најављивани Вртић не ради. Има деце, има зграде вртића, али нема слуха локалне самоуправе да издвоји средства. Ако би се уштедело на непотребним светковинама и Новогодишњем ватромету, било би пара. Онда деца не би морала да прескачу ограду да би ушла у закључано двориште Вртића како би дошла до љуљашки и клацкалица. Деца не знају шта је буџет, желе своје детињство.

Љубомир Стојановић   Радмило Костић

Љубомир Стојановић, кандидат за градоначелника на листи АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ, разговарао је са мештанима, изнео програме чија реализација почиње одмах након избора, представио је и себе бирачима.
-Као директор ХЕ Пирот не могу да допринесем својој средини, не могу да учиним ништа да нам свима буде боље. Стојим испред тима у коме има неколико политичких опција чиме смо показали да имамо ширину. Чврсто смо одлучили да након 24.априла. спроведемо своје идеје у дело. Има пуно да се ради. Проблеме које сте имали 2003. или 2004.године имате и даље, а стигли су и нови, већи. До краја године биће направљена добра прича за Тигар АД. Није тачно да са локала не може да се помогне. Одаберите разумом, мислите на своју децу и на нашу будућност, поручио је Стојановић у Петровцу.
Боравећи у Чиниглавцима, Љубомир Стојановић је констатовао да у овом селу има пуно да се ради.
-Деца вам се играју на путу, уместо на уређеном игралишту, плафон у овој амбуланти је начет, споменик је зарастао у траву! Сигуран сам да овде може да буде боље, ви то заслужујете!

Радмило Костић

На предизборном скупу у суковској школи кандидат за градоначелника Пирота Љубомир Стојановић, говорио је о могућностима да мештани овог села зараде за своју егзистенцију или додатно приходују .
- Ова година је проглашена за годину предузетништа и општина може и мора да помогне.У близини су излетишта и манастир , можете да зарадите од сувенира. Имате услове за гајење пчела. Само прошле године пиротски пчелари су у Италију извезли 30 тона меда. Уз општинске субвенције, пчеларство и за вас може да буде уносан извор прихода.

Димитрије

Одборнички кандидат Димитрије Николић обратио се пензионерима.
- У коалицји са Александром Вучићем сматрамо да ћемо најлакше и најбрже решити проблеме који брину пензионере. Примарна здравствена заштита биће приближена сваком пензионеру, а Пирот ће добити и Дом за старе.

Др Александар Ћирић, кандидат за одборника, говорио је о новим решењима у примарној здрвственој заштити.
-Ако ова прича не успе, сами ћемо се склонити, нећемо чекати 13 година. Имаћемо мобилну амбуланту са апотеком. Ако доктор долази сваког другог четвртка у ваше село то значи да сада морате да планирате када ћете бити болесни. Срби су у пет најстаријих нација на свету али то треће доба треба да буде квалитетно, зато ћемо изградити Дом за старе. Није тачно да пара нема,буџет за ову годину је милијарда ипо динара, за здравство је издвојено само осам милиона динара, а за Раднички 32милиона! Потребна је прерасподела буџета по приоритетима.

Кандидат за одборника Војислав Милошевић нагласио је потребу за реформама.
Знамо да се и ви залажете да се и у вашем селу и у Пироту спроводе реформе као и у целој Србији. Оно што нас разликује од њих је то што нећемо да вас враћамо у прошлост, 24.априла је борба између прошлости и будућности!

Бобан Војиновић из Покрета за Србију који на овим изборима на локалу подржава листу АЛЕКАНДАР ВУЧИЋ-СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ каже да ће 13 година свега и свачега након 24.априла бити иза нас.
-Обилазимо села и засеоке, чујемо шта вас мучи. Имамо комплетну пропаст привреде. Млади одлазе, тешко се живи, 13 година један те исти проблем. Решили смо да то зауставимо и направимо коалицију са народом. Ако вас неко вара и обмањује, онда то значи да нема одговорност. Време је да се то прекине. Сваки трећи свршени студент одлази из Пирота, па, како то, ако су им овде створени добри услови за живот?