Вести

Ћирић: Интерес Србије на првом месту

КАКО ВИДИТЕ ТРЕНУТНУ ПОЛИТИКУ ВЛАДЕ И СТАЊЕ У ЗЕМЉИ?

Морамо издржати ове корените промене у функционисању наше Државе. Тренутне политичке опције које воде Државу свесне су стања, те су интересе народа и Србије ставили испред ускостраначких интереса партија на власти. Народ је то добро препознао. На основу тога и рејтинг најодговорнијим, најозбиљнијим и најпрепознатљивијим државницима расте. Самим тим расте и поверење у Српску Напредну Странку.     Да су се лидери СНС-а на челу са Александром Вучићем понашали ускостраначки, а не државнички, већ би одавно искористили прилику да на изборима убиру политичке поене. Е ту се види озбиљност и одговорност државника који су на власти и неозбиљност њихових претходника.

ДС и коалиција док су водили земљу, упорно су потенцирали значај уласка у Европску унију. Они су само говорили о томе и ништа више. Шта су учинили по питању Косова или по било ком другом као што је усаглашавање са Европском унијом, борба против корупције и криминала.  Ништа. За такве кораке је потребна велика храброст и велика одговорност какву имају људи који воде Државу и Српску напредну странку. И међу најумнијим људима Србије кроз историју било је демагога који нису имали храбрости да чине, да преузму Државну функцију и одговорност. Има их и данас. Исто тако, најхрабрији људи су кроз историју делали и чинили за Србију и свој народ. Хвала Богу појавили су се опет и наши су савременици.

КАКВА ЈЕ САРАДЊА СА ПРЕДСЕДНИЦИМА ОПШТИНА?

Посебно морам да се похвалим радом Еврорегиона Нишава, који је последњих месеци сарадњу Општина Пиротског округа и Софијске области завидно побољшао. Најзад су покренути пројекти и потписан протокол о регионалној сарадњи свих Општина чланица Еврорегиона.  Сарадња је коректна, и свакако већ почињемо да је интензивирамо кроз рад Савета округа и рад Окружног штаба за ванредне ситуације. Уосталом и сами Председници Општина истичу како су отворени за сарадњу. Сама функција коју обављам ме обавезује на јачање веза са локалним самоуправама.

Мене су у једном разговору на локалној телевизији питали: ,,Да ли то што говорим, говорим као члан Главног Одбора СНС и као тадашњи Председник СНС у Пироту, или као Начелник Пиротског округа?`` Јасно сам ставио до знања да представљам орган Владе Републике Србије на територији Пиротског округа. Као такав ја морам да обратим пажњу на своје политичке изјаве у разним медијима, али то не значи да, како су се неки медији усудили да кажу ја представљам неку ,,меку`` струју СНС-а. То не значи да у Пиротском СНС-у постоје неке недоумице и поделе. СНС у Пироту је јача него икад захваљујући поред осталог и доласку Радмила Костића на место Повереника Општинског одбора. Ја сам члан Српске Напредне странке као прве и једине политичке опције у којој сам икада био.

ОСТАЈЕТЕ У КОНТАКТУ СА СТРУКОМ?

На моју молбу, а на моје задовољство Влада Републике Србије је донела одлуку у којој се мени као Начелнику Пиротског округа одобрава рад у Дому здравља Пирот, ван радног времена, без финансијске накнаде, као оралном хирургу. Такође је то потврдила и Агенција за борбу против корупције. Сигуран сам да ће користи имати и пацијенти и Дом здравља, јер у Пиротском округу немамо другог оралног хирурга.

Такође сам се одрекао месечне накнаде за превоз, обзиром да на функцији Начелника округа користим и службено возило.