Вести

ДЕЛА А НЕ РЕЧИ!

ДЕЛА А НЕ РЕЧИ !

Српска напредна странка наставља са представљањем својих пројеката. Данас су промовисани аква парк и Дечји град. Љубомир Стојановић, кандидат за градоначелника на листи АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ, говорио је о реализацији јединственог објекта у овом делу Србије.

- Осим што је градско купалиште користила без надокнада предвиђених уговором, при чему је немаром и небригом о хигијени довела до тога да се број посетилаца минимлизује, одлазећа власт општине Пирот је давала у закуп и незаконито наплаћивала комуналије власницима угоститељских објеката. На сав глас се причао развоју туризма, али нико никад из општине није дошао у Електрану са конкретним предлогом и пројектом како се тај објекат може унапредити, како се оно што нам је држава омогућила да имамо у самом граду, може искористити на најбољи могући начин и у интересу свих грађана Пирота.

Пројекат који ми сада представљамо је пројекат који ће град Пирот, када Српска напредна странка преузме одговорност за управљање локалном самоуправом, предложити власнику објекта, односно, Електропривреди Србије и након прибављања дозвола и сагласности надлежних институција кренути у реализацију јединственог објекта у овом делу Србије. Аква парк ће се простирати на око 10 хектара водених и земљаних површина , заједно са тобоганима, игралиштима за децу, голф тереном, рестораном, паркинзима и свим пратећим садржајима. На тај начин, Пирот ће имати шта да понуди посетиоцима, многобројним пролазницима дуж Коридора 10 и суседној Бугарској и трајно упослити младе, школоване људе са евиденције незапослених. Маја Цветковић Сотиров, члан Савета за просвету ГО СНС, представила је пројекат под називом Дечји град.

- Српска напредна странка у наредном периоду има циљ да омогући младим људима, без искуства, да се афирмишу у области за коју се образују. Пројекат који вам представљамо, Дечји град-игралиште за децу, урадила је студенткиња мастер студија Архитетктонског факултета. Локација на којој ће се наћи Дечји град је Трг пиротских ослободилаца у центру града. Игралиште је, према идеји архитекте, укопано два степеника због безбедности деце и буке. Опремљено је тобоганима, љуљашкама, клацкалицама и мини вртешкама за децу. Такође, испланиране су и клупе за родитеље, а све ће бити урађено на безбедној подлози. Верујемо да ће деца и њихови родитељи уживати и радовати се игралишту Дечји град.