Вести

ЕПС ЈЕ ДРУШТВЕНО ОДГОВОРНО ПРЕДУЗЕЋЕ

У склопу планираних инвестиција ХЕ „Пирот“ је недавно започела опсежне радове на изградњи пута од Бране на језеру Завој до Топлодолске реке. Укупна дужина пута је око 4,5 километара. Забележили смо почетне радове на веома  захтевној деоници прве фазе изградње пута, собзиром да се налази непосредно иза Бране где се својевремено, давне 1963. године обрушило читаво брдо и преградило реку Височицу.

У првој фази радиће се деоница непосредно иза Бране у дужини од 450 метара и исто толико у другој фази. Укупна вредност радова обе фазе, који се финансирају средствима Електропривреде Србије, је око 22 милиона динара рекао је, поред осталог директор ХЕ „ Пирот“, Љубомир Стојановић.

Санација клизишта је део редовних инверстиција ХЕ “Пирот“. Једно од приоритетнијих било је клизиште на самом почетку језера из правца Копривштице на месту званом „Трометарац“. Такође, захтеван посао с обзиром да је део пута склизнуо ка језеру. Пут у дужино од око сто метара осигуран је одводним каналима дугачким преко сто метара са неколико шахтова за одвод воде.

Стручњаци ХЕ „Пирот“ регистровали су више клизишта на читавом подручју акумулације „Завој“. Редовно се прате и према приоритету санирају. Директор ХЕ „Пирот“, Љубомир Стојановић, каже да је за санацију клизишта „Трометарац“ издвојено око 12 милиона динара.