Вести

ИЗГРАДИЋЕМО НОВИ ПОЛЕТ, НОВО ВИНОВОЋЕ, НОВИ ГАЛАНТЕКС!

ИЗГРАДИЋЕМО НОВИ ПОЛЕТ, НОВО ВИНОВОЋЕ, НОВИ ГАЛАНТЕКС!

Народни посланик Радмило Костић представио је на конференцији за новинаре програм за развој привреде у наредне четири године и честитао радницима и менаџменту Тигра АД на отварању нове ваљаре за беле и обојене смесе.

- Ово је ваш велики успех тим пре што је инвестиција од око милион и 100 хиљада евра реализована из сопствених средстава, без додатних задуживања, упркос бројним потешкоћама са којима су се људи у Тигру сусретали претходних година. На тај начин сте свима показали како се упорним радом и залагањем остварују одлични резултати.

Радмило Костић

Када Српска напредна странка добије поверење грађана на изборима да преузме одговорност за вођење локалне самоуправе, формираћемо Робну берзу која ће послужити за јединствен наступ свих пољопривредних произвођача, како при набавци неопходног репроматеријала, тако и за заједнички наступ на тржишту. Формираћемо и нову индустријску зону која ће омогућити долазак инвеститора који су неопходни за упошљавање људи.

У сарадњи са Владом Републике Србије ,довешћемо инвеститоре који ће улагати у лаку прерађивчку индустрију. Пирот и околина имају потенцијала да у наредних неколико година изградимо нови Полет, ново Виновоће, нови Галантекс. Ми то можемо и хоћемо!
Урадили смо пројекте за модерне фарме коза и оваца са економском рачуницом која је неопходна како би озбиљно покренули сточарство. То је предуслов за интензивирање производње сирева, меса и млека, али и за покретање производње кожне галантерије.

Радмило Костић

У сарадњи са Србијашумама које годишње посеку око 45 хиљада кубних метара дрвета, а још толико се посече у приватним шумама, можемо покренути и дрвну прерађивачку индустрију.

Локална самоуправа мора бити сервис за инвеститоре да брзо и лако дођу до неопходних дозвола за обављање делатности. Такође, локална самоуправа мора обезбедити озбиљне подстицаје за подизање воћарских култура које омогућавају добар профит, од кога се може пристојно живети.

Канцеларија ЈП „Стара планина” која је прошле недеље отворена у Пироту, на нашу иницијативу, треба да се стара да са матичним предузећем учествује у свим активностима овог предузећа, усмеравајући новчана средства према нашем делу Старе планине, рекао је Костић и позвао све грађане да у недељу изађу на изборе и подрже и на републичком и на локалном нивоу листу АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ.