Вести

Костић: Неефикасан рад правосудних и полицијских органа у Пироту

На данашњој конференцији за штампу СНС-а у Пироту народни посланик ове странке Радмило Костић скренуо је пажњу јавности на, како је казао, неефикасан рад пиротских правосудних органа и полиције. Костић је као пример навео чињеницу да још увек нема судског епилога у вези случаја “Тигар” чије бивше руководство се терети за бројне малверзације. Костић се осврнуо и на јучерашњу оставку начелника Управног округа Пирот др Александра С. Ћирића и казао да је реч о часном и поштеном човеку који је својим примером указао да неке ствари у овом граду и Пиротском округу једноставно не функционишу.

- Сматрамо да је свој посао одрадио онако како треба. Колко год се трудио и на ваљан начин радио свој посао он на то није могао да утиче и ја бих искористио прилику да му се захвалим и као пријатељу и као начелнику Пиротског округа-казао је Костић.

Он се осврнуо и на петицију ДС-а која захтева да се укине Закон којим се предвиђа смањење плата и пензија и казао да је управо та странка заслужна за уништење привреде наше земље.

- Парадокс је у томе што је ДС својом неодговорном владавином у претходних 12-13 година сатрла и уништила све што је могло да се уништи у нашој земљи. И сада када знамо да немамо и морамо да штедимо, они потписују петицију за укидање такве одлуке. Знамо да се нису бавили нити предузећима у реструктурирању, нити друштвеним предузећима. Сада је све то дошло на наплату. Ово је одговорна влада, премијер Вучић има огромну подршку народа и овом приликом и ми у Пироту му пружамо огромну подршку и сматрамо да у Пироту многе ствари морамо да мењамо-казао је Костић и додао да се све већи број грађана интересује докле се стигло са случајем “Тигар”.

- Доста људи је процесуирано а ево две-три године немамо никаквог судског епилога. Због тога бих питао тужилаштво у Пироту, и основно и више, дал они уопште нешто раде. Дал су они стварно независно од ове, ал су зависно од прошле власти. Имамо ситуацију са “АХА Муром Први мај” где сви перу руке, нико није одговоран за ситуацију. Када ћемо једном у Пироту да будемо оговорни и да не кривимо за све Министарство привреде. Знате да је у току израда УППР-а те фабрике и на повериоцима је да прихвате или не прихвате тај план. Сматрамо да ће бити усвојен тај УППР и да ће та фабрика поново почети да ради у пуном сјају. Имате изјаве радника после конференције Владана Васића где он каже да локална самоуправа нема везе са Првим мајем, а имате и изјаве радника на једном локалном порталу где кажу радници да им је Васић поручио да ако не прихвате партнера, да не долазе испред општине. У кампањи су били заслужни за приватизацију “Првог маја”, а сада нису заслужни.  Где је ту одговорност-казао је Костић који се осврнуо и на стање у пиротској полицији.

- Највећи успех рада пиротске полиције је хапшење шест жена гинеколога, за неких 300.000 динара у периоду од две године, а на основу неких тврдњи да постоји у свесци нешто писано. Ако је то највећи успех полиције, ја им стварно честитам. Зоран Живковић из “Првог маја” у реструктурирању поднео је неколико кривичних пријава против одговорних лица у “АХА Мури”, тужилаштво ћути. Дали ми као грађани треба да будемо тужиоци или имамо независне органе који тиме треба да се баве. Тражим и од вас медија помоћ да чисто пренесете нашу поруку и вапај нашим грађанима да ми у нашем граду морамо нешто да мењамо-казао је Костић.

На данашњој конференцији координатор за омладину СНС Војислав Милошевић најавио је да ће у наредних петнаестак дана бити одржана трибина са циљем сузбијања и борбе против наркоманије која све више узима маха међу младом популацијом. На трибини се очекује гостовање експерата из Београда који се баве овом проблематиком, најавио је Милошевић.