Вести

Ми имамо аргументе!

 

На конференцији за новинаре, др Жарко Тодоровић, одборнички кандидат на листи АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ–СРБИЈАПОБЕЂУЈЕ, демантовао је податке које је изнео др Радован Илић, одборнички кандидат Коалиције за Пирот о улагањима локалне самоуправе у здравство. Тодоровић је рекао да је буџетом општине за текућу годину опредељено укупно осам милиона динара, а да је, имајући у виду број становника, ово издвајање заиста мало.

- Када се израчуна колико је општина Пирот издвојила по становнику, добијамо бројку од 138,10 динара на годишњем нивоу, односно, на месечном 11,5 динара или 38 пара дневно. Нека грађани на основу овога процене да ли је општина Пирот уложила мало или нимало!

Др Тодоровић је упоредио и неке ставке из буџета са издвајањима за примарну здравствену заштиту.

- За медије су издвојена 22 милиона динара или 2,75 пута више, за Салон књиге и графике 1,5 милион динара што је двомесечно издвајање за Дом здравља, док је за прославу Дана града издвојено два милиона динара колико се тромесечно издваја за примарну здравствену заштиту грађана Пирот

Буџетом општине Пирот за ову годину за пројекат уређења и опремања Планинарског дома у Дојкинцима предвиђено је 10,6 милиона динара. Да ли је тим новцем могла да се започне изградња  нове зграде Хитне помоћи?

 

Др Жарко Тодоровић је напоменуо и да је очекивао од Коалиције за Пирот, сем демагошких разматрања и самохвалисања, више пројеката, као што је то учинила Српска напредна странка, како би у креативној размени мишљења могао да произађе квалитет за грађане Пирота.

 

жарко_тодоровић

 

 На конференцији за новинаре говорио је и проф.др Иван Јовановић, одборнички кандидат на листи АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ , који је навео примере злоупотребе од стране Коалиције за Пирот током кампање.

 

- Одбор Српске напредне странке у Пироту снажно осуђује учесталу појаву злоупотребе локалне самоуправе и јавних предузећа ради спровођења политичке кампање и застрашивања грађана и бирача у Пироту. Од бројних примера, навешћемо карактеристичан. У Великом Селу, инкасант ЈП ,,Водовод и канализација“ запретио је једном мештанину речима, цитирам: ,,Аха, ти си из СНС! Води си рачун, кво работиш! Води си ред, да ти не заврнемо воду! Пази за кога гласаш!“

Такав начин придобијања бирача је неприхватљив и незаконит! Ми охрабрујемо грађане да се не плаше и да на предстојећим изборима слободно искажу своју вољу и дају поверење онима који неће злоупотребљавати власт, већ ће је користити да побољшају квалитет живота свих људи, без обзира на њихову страначку опредељеност.

 

С друге стране, ми одбијамо да учествујемо у тим прљавим и приземним играма актуелне локалне власти. Нећемо да будемо  као они, који преко чаршијских прича протурају дезинформације и неистине којима се на најгрубљи начин вређају, понижавају и компромитују истакнути чланови Српске напредне странке.

 

За разлику од других, а следећи пример председника наше странке Александра Вучића, часно, а изнад свега поштено, водићемо кампању која је у току.

 

Иван Јовановић