Вести

Михајловић: Избор између власти народа или власти тајкуна

Потпредседница Српске напредне странке и министарка енергетике, развоја и зашите животне средине, Зорана Михајловић, приликом данашње посете Општинском одбору СНС у Пироту поручила је да ће се на изборима 16. марта бирати између власти народа или власти тајкуна - Мирослава Мишковића и свих осталих.

– Ми 16. марта бирамо да ли ћемо имати владу коју ће предводити један храбар и млад човек који хоће да направи промене у Србији, или бирамо владу која ће бити купљена од стране тајкуна – казала јеМихајловић, што је је изазвало овације неколико стотина окупљених грађана и чланова странке.

СНС зато тражи поверење народа и подршку лидеру СНС-а Александру Вучићу како би се спровеле још брже реформе и побољшао стандарад грађана, рекла је Михајловић.

СНС пуном снагом жели да спроведе промене у Србији. Вредно смо радили у претходних годину и по дана, али желимо још вредније да радимо пре свега у борби против криминала и корупције. Доказали смо у протеклом периоду да не се не исплати красти државу и да ће сви они који то чине бити оптужени и завршити у затвору, а сада је време да докажемо да се исплати радити, завршавати школе и остати у Србији. Позивамо грађана Пирота и Србије да 16 марта изађу на изборе и дају своје поверење СНС и Александру Вучићу јер ми хоћемо да живимо боље и повећамо животни стандард – поручила је потпредседница СНС.

Министарка Михајловић је приликом обиласка ХЕ Пирот најавила улагања у осавремењивање опреме у вредности од 10 до 20 милиона евра.

– Разговараћемо са међународним финансијским институцијама како би се обезбедио неопходан новац. Пословодство ЕПС-а и министарство ће радити на плану улагања у ХЕ Пирот, и могуће је да ће то већ бити саставни део овогодишњег плана пословања ЕПС-а, који ускоро треба да буде усвојен - рекла је Михајловић.
Она је казала да постоји проблем у сарадњи између локалне самоуправе и руководства ХЕ Пирот у вези са експропријацијом земљишта, што успорава пројекте хидроелектране, и најавила да ће Министарство енергетике посредовати у решавању тих проблема.

Михајловићева је казала да је Пирот пребогат водним ресурсима који могу да се искористе за изградњу мини хидроелектрана, као и соларном и ветро енергијом и да те ресурсе треба искористити, а да ће држава бити ветар у леђа потенцијалним инвеститорима.

– Министарство је расписало други јавни позив за изградњу 23 мини хидроелектране у Пиротуи очекујемо да ће се до краја фебруара јавити велики број заинтересованих инвеститора. На првом јавном позиву за 300 локација било је око 1.600 заинтересованих инвеститора – казала је Михајловић.