Вести

Министар Недимовић посетио ГО СНС Пирот

На позив повереника Градског одбора СНС Пирот Милана Јовановића данас је министар Бранислав Недимовић посетио градски одбор и одржао састанак у просторијама повереништва.

Састанку су присуствовали начелница Пиротског округа Драгана Тончић, помоћник градоначелника Братислав Ћирић, председник општине Бела Паланка, директори републичких и градских институција и установа са подручја пиротског округа, одборници СНС-а Пирот у Скупштини града, координатори савета странке, као и људи из сфере пољопривреде.

Могао се чути јасан став министра да се мора радити у континуитету и плански. Развој пиротског краја препознат је и важан на мапи приоритета Министарства пољопривреде, шумарстава и водопривреде, могло се чути данас током посете министра Бранислава Недимовића.

У просторијама Српске напредне странке у Пироту, током разговора са министром могла су се чути питања и предлози у вези са развојем пољопривреде пиротског краја, а један од конструктивних предлога био је увођење пољочуварске службе на локалном нивоу како би се заштитили и призвођачи и производња.

Министар је, такође, објаснио подробније питање субвенција пољопривредних парцела на већим надморским висинама и најавио да ће се, вероватно, субвенционисати усеви који најбоље успевају на конкретном поднебљу (са око 80%). Говорило се и о култивацији пашњака, доношењу нових мера, али и о удруживању пољопривредника у задруге, с тим у вези речено је да би најбоље било формирати удружења из саме базе.

Највећа пажња посвећена је министровом излагању у вези са демографском сликом наше земље, али и пиротског краја. Након састанка могло се видети задовољство међу учесницима, нарочито међу онима који се баве пољопривредом због министрових садржајних одговора и упутних савета.