Вести

Министарка Гордана Чомић у посети Пиротском управном округу

Данас је Пиротски управни округ посетила министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог у Влади Србије, Гордана Чомић са сарадницима. Са начелницом Пиротског управног округа, представницима локалних самоуправа, цивилног друштва и националних мањина разговарала је о оживљавању Закона о планском систему и другим важним питањима. Циљ посете је успостављање дијалога у развоју земље, смањење дискриминације, побољшање положаја жена и мушкараца, Рома и других националних мањина као и како ће Србија изгледати 2030. године.


Министарка Чомић је истакла да је сврха њене посете да обиђе све Управне округе у Србији у циљу оживљења Закона о планском систему и другим питањима, да разговара са представницима локалних самоуправа, начелницима округа, предсавницима центара за социјални рад, удружењима, као и свих оних који су на локалном нивоу задужени за примену закона из надлезности овог министарства. Најавила је поновну посету на јесен како би пропратила како се спроводи оно што је на данашњем састанку договорено.

Начелница Пиротског управног округа, Драгана Тончић, рекла је да су на састанку са министарком учествовали сви релевантни чиниоци, представници локалних самоуправа на територији Пиротског округа, прдставници Центра за социјални рад, Националне службе за запошљавање, ПУ, представници националних мањина и цивилних друштава.. Ово је била добра прилика да се разговара и о новом Закону о родној равноправности и о положају националних мањина у нашем округу.