Вести

Мудра, храбра, нежна, важна - ЖЕНА!

Широм света данас се обележава 8. март - Међународни дан жена, као део борбе за економску, политичку и социјалну равноправност полова.

Активизам и заговарање генерација жена донели су резултате, тако да све више жена заузима високе позиције у приватном сектору, академској сфери, политици и међународним организацијама.

Унија младих жели да подстакне амбиције жена, указујући им поверење и охрабрујући их да се баве јавним пословима. С тога су, на њихову иницијативу, постављени штандови са цвећем у граду, код Дома културе и пролаза код везног тракта, као знак пажње ка Пироћанкама. Жене су важне, не само као мајке и супруге, већ као друштвено одговорне особе, чији положај у јавном и политичком животу треба јачати.

СНС у Пироту истиче да је 8. март прилика да се присетимо дугогодишњих напора на остваривању друштвених, економских и политичких права жена у свету, са посебним освртом на достигнуте стандарде у равноправности полова у Србији.

Учешће жена у политици је основ демократије, па је заједнички циљ нашег друштва унапређење положаја жена у свим областима живота и рада.