Вести

Одборничка група СНС у Пироту све јача

Данас је у просторијама Српске напредне странке Пирот, својим потписом Сања Стојановић, досадашња одборница Социјалистичке партије Србије, потврдила приступ највећој опозиционој Одборничкој групи СНС-а у локалном парламенту.

Бобан Ранђеловић, шеф Одборничке групе СНС-а у Пироту је на данашњој конференцији за новинаре истакао да одбор јача и да му је част и задовољство да је највећем опозиционом одбору приступила одборница СПС-а Сања Стојановић

Према њеним речима, Стојановићева подржава Програм за развој општине Пирот до 2020. године за који се залаже Одборничка група Српске напредне странке.

- Изражавам жаљење јер Социјалистичка партија Србије и на локалу није у коалицији са Српском напредном странком као што је то случај на републичком нивоу, јер би се на тај начин лакше здраве идеје из Плана за развој Пирота до 2020. године спровеле у дело. Још један разлог зашто приступам одборничкој групи СНС-а је и моје незадовољство лошом приватизацијом „1. маја“ и што 1300 радника те фирме остају на улици. Као левичар, по убеђењу, не могу дозволити да учествујем у раду владајуће већине, која не води бригу о радницима, већ од њих прави социјалне случајеве – истакла је Сања Стојановић.

Народни посланик СНС-а, Радмило Костић, осврнуо се на претходна дешавања и конференцију за штампу коју су организовали представници локалне већине, истакавши да су се дрзнули у „обарању“ правоснажне судске одлуке, којом је председник општине Пирот Владан Васић проглашен кривим за ненаменско трошење буџетског новца. Нагласио је и непрофесионализам извештавања електронског локалног медија у Пироту

 - Да ли уредник жели или не жели да објави страначко саопштење јесте ствар уређивачке политике медија, али је недопустиво да даје једностране личне и слободне коментаре и због тога изражавам протест – закључио је Костић

            Драган Тодоровић, посланик ПС-а и одборник локалног парламента, изразио је задовољство чињеницом да јача фронт оних који желе да промене ствари на боље у Пироту.

- Поздрављам гест и корак наше колегенице Сање Стојановић и све ово што радимо не радимо ни из каквог другог разлога, ни из какве друге побуде, већ само из жеље да се води рачуна о социјално-економском стању наших грађана и побољшају услови за функционисање привреде као и за отварање нових радних места – издвојио је Тодоровић.

            Одборничка група СНС-а у Пироту, као највећа опозициона група и странка у локалном парламенту све више јача и тренутно броји 23 одборника у Скупштини општине Пирот.