Вести

Одржана конференција поводом годишњице од почетка НАТО агресије

Поводом годишњице од почетка Нато агресије на нашу земљу 1999.године, данас је у просторијама ОО СНС Пирот одржана конференција за новинаре на којој је Милован Дрецун, народни посланик и председник Одбора за Косово и Метохију Народне скупштине Републике Србије, између осталог рекао да никада нећемо заборавити нити опростити оно што се догодило, али да Србија данас мора да се води разумом како би била мирна и просперитетна земља.

- Седамнаест година 24. марта сваке године, сећамо се, и снажно осуђујемо агресију НАТО пакта на нашу земљу 1999. године. Без објаве рата,противно одлуци Савета безбедности, Алијанса је брутално напала Србију. Са преко хиљаду авиона, са преко 18 хиљада авио полетања, са преко 20  хиљада тона баченог експлозива, разарали су нашу привреду, нашу инфраструктуру, убијали невине људе. Симбол страдања деце је мала Милица Ракић. То не можемо, нећемо да заборавимо, не можемо да опростимо. Али, да нам се тако нешто не би поновило, да би Србија била мирна, просперитетна земља, управо са НАТО-ом сада морамо да сарађујемо и да градимо партнерске односе, тим пре што нам је НАТО од посебне важности јер је у саставу  КФОР-а и једина је оружана формација која ефикасно може да заштити српски народ на Косову и Метохији.

Српска напредна странка изражава дивљење за хероизам који је испољен од стране нашег народа, свих наших грађана, посебно припадника снага безбедности. Дивимо им се, и још једном им одајемо признање за све што су урадили у одбрани отаџбине. Седамнаест година након агресије НАТО-а, отаџбину носимо у срцу али је сада водимо разумом и наставићемо тим путем.

Дрецун

Народни посланик, Радмило Костић, најавио је наставак доношења законских аката у републичком парламенту након избора у правцу даљег решавања статуса бораца, учесника свих ратова.

- Са мојим колегама у Скупштини Србије ћемо донети квалитетна законска решења везано за права бораца из свих ратова, уредићемо њихову социјалну и здравствену заштиту. То је оно што могу да обећам са аспекта будућег сазива Парламента.

Оно што је данас такође важно, поред обележавања годишњице од НАТО бомбардовања, јесте отварање новог објекта, новог погона у склопу Тигар тајерса, и ја честитам свим радницима овог предузећа отварање нове Ваљаре. Данашњи дан, 24.март, је симбол разарања али је данас у Пироту и симбол новог стварања.

Радмило Костић

Љубомир Стојановић, први на листи АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ,  за предстојеће локалне изборе, рекао је да ће нови скупштински сазив у Пироту посебну пажњу посветити решавању проблема бораца.

- Одмах након избора и успостављања власти у нашем граду, спровешћемо акцију формирања социјалне карте на целој територији Пирота где ћемо посебну пажњу обратити на статус и на стање бораца и њихових породица и на оно што им је потребно. Нећемо запоставити ниједног борца који је био спреман и да свој живот да за отаџбину у НАТО агресији и у свим ратовима који су вођени  на просторима некадашње Југославије.

Љубомир Стојановић