Вести

Опет шодер кампања!

 На данашњој конференцији за новинаре у ГО СНС Пирот о проблемима у месним заједницама говорили су одборнички кандидти на листи АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ Војислав Милошевић и Добривоје Аранђеловић. Милошевић је рекао да се о проблемима на терену, у месним заједницама, власт сети али тек у предизборној кампањи.
- Реч је свакако о комуналним, инфраструктурним проблемима којих нажалост има у толикој мери да би њихово набрајање трајало и трајало. Искористићу прилику да вам наведем само неке, а сложићете се са мном, сличних примера у нашем граду има безброј.
Подсетимо се „квалитетно“ изграђеног трга Пиротских ослободилаца а да не говорим о недостатку канализационе мреже у 21. веку чак и у улици 46. дивизије која у центру града.
И, док неки само говоре како увелико граде тротоаре, оних прописних нема управо на местима где би их морало бити и то како у близини школа тако и на местима где је фреквенција и саобраћаја и пешака велика. Даћу вам пример улице која од Малог моста води ка насељу Прчевац. Није ваљда потребно наглашавати колико деце тим путем одлази у Школу ,,Душан Радовић“?! Очигледно је безбедност наших суграђана и на овом примеру стављена у други план.

Војислав Милошевић

Лош квалитет асфалта је већ прича за себе. Непрестано крпљење ударних рупа на нашим улицама и мостовима свакако се реализује о трошку наших грађана. Улична расвета ради по принципу „пар – непар“. Нажалост, проблема има и у строгом центру града, у улицама у којима је недавно извршена комплетна реконструкција расвете. Логично је да наши суграђани брину за своје и животе своје деце, брину да по мраку могу бити покрадени, нападнути или на било који начин угрожени.
Многобројне проблеме у околним селима локална власт решава према приоритету политичке лојалности и подобности тамошњих председника месних заједница.
И да вас не подсећам да удаљавање од самог центра града руши велелепну слику Пирота као уређеног града на југоистоку Европе, како су својевремено неки били слободни да назову, на жалост, још увек оријенталну касабу.
Наравно, свих проблема неки се сете тек када се избори приближе и тада се лате примене већ добро познатог штоса – познатог у народу као „Шодер кампања“.
Осим „Шодер кампање“, неки воле и да се похвале капиталним инвестицијама, али се у том хвалисању забораве и заслуге тада припишу искључиво себи. Зато ће ми бити драго да их подсетим да је у изградњи затвореног базена у насељу Сењак учествовала и Република Србија и то са 50 процената средстава. Свакако нећу изоставити и нови мост на Другом рингу, чију је изградњу такође помогла Република Србија са 40 процената средстава.

Милица Денчић

Поштовани Пироћанци, наш задатак биће да након преузимања одговорности за вођење града, те и многе друге проблеме заједно са вама решавамо. Не кажем да ће бити лако, не кажем да ћемо их решити брзо, али зато кажем да ми нећемо себе називати влашћу како су то чинили многи пре нас. Ми смо сервис грађана који ће са вама заједно приликом решавања проблема заиста створити од Пирота лепше место за живот свих!
Изградићемо и игралиште за децу са посебним потребама. Наша обавеза као одговорног тима јесте да о свој деци подједнако бринемо, да им дамо шансу за нормално и срећно детињство, да им омогућимо равноправни живот и напредак у друштву.
Сложићете се да је ово могуће и да ће умногоме бити лакше када се изгради добра и дуготрајна спона државне управе и локалне самоуправе. Зато на предстојећим изборима вашим гласом омогућите да Пирот иде у корак са реформама које се догађају у Србији.
Зато, ако подржавате листу коју предводи Александар Вучић, на листићу за републичке изборе заокружите број 1, а на листићу за локалне изборе заокружите број 2, поручио је Милошевић.

Добривоје Аранђеловић

Одборнички кандидат Добривоје Аранђеловић говорио је о потреби доброг рада месних заједница као незаобилазног сегмента успешног рада локалне самоуправе.
- Одборничка група Српске напредне странке, у жељи да побољша и унапреди рад месних заједница, предложила је прошле године већини у локалном парламенту расправу о тој теми и иницирала измену Одлуке о општинској самоуправи у чему нисмо подржани, али нас то није обесхрабрило.
Спремни смо да после избора и преузимања одговорности за укупно стање на локалу у центар збивања поставимо рад месних заједница и њихових председника. Да бисмо то остварили потребна нам је подршка бирачког тела. Желимо да унапредимо рад месних заједница као места становања грађана.
Због тога предлажемо да 24.априла грађани у нашој општини изађу на биралишта и дају глас за себе и све нас тако што ће заокружити број 1 на републичком нивоу и број 2 на локалном нивоу у духу слогана У ПИРОТУ 2= ВУЧИЋ И ЈА!, истакао је Аранђеловић.