Вести

Пирот не би имао проблеме да локална власт уважава предлоге СНС

Да локална власт у Пироту уважава и прихвата предлоге опозиционе Српске напредне странке у Скупштини општине Пирот данас се Пироћанци не би сусретали са бројним проблемима у граду, изјавио је на конференцији за новинаре шеф одборничке групе СНС у СО Пирот Димитрије Видановић. Он је поздравио одлуку локалне власти да врати накнаду за треће дете после иницијативе СНС и рекао да Пирот данас не би имао многе комуналне, инфраструктурне и проблеме са незапосленошћу да су на време уважавани предлози и сугестије одборника СНС.

- Да нас је локалана власт послушала када су у питању још многе важне ствари за живот Пироћанаца, као што је враћање накнаде за треће дете, не бисмо имали бројне проблеме у граду пре свега када је реч о комуналном уређењу, инфраструктури, као и о привредном развоју, кога у последњих десет година уопште нема. Зато данас имамо да се након само две године, фонтана у центру града поново реконструише и кошта грађане Пирота додатних 4 милиона динара. Зато сада имамо да само четири дана пре почетка нове школске године у дворишту ОШ “Вук Караџић” имамо утовариваче и машине тако да деца неће моћи да дочекају почетак школске године онако како доликује. Зато Пироћанци још увек немају салу Дома културе која се обнавља већ годину дана. Зато имамо и Омладинских стадион који још увек нема употребну дозволу и није уређен онако како је предвиђено. Зато имамо и неизвесну судбину 1.300 радника Првог маја, а локална самоуправа се не оглашава докле је стигла са преговорима са Владом Србије по том питању. Подсетићу вас да  су челници локалне самоуправе својевремено преко Пиротских вести најављивали да о судбини Првог маја разговарају са чак петоро министара. До пре само неколико месеци челници локлане самоуправе су се хвалили Првим мајем као својим тобоже успешном приватизацијом – изјавио је између осталог Видановић и додао да је једина светла тачка у Пироту Тигар Тајерс који отвара нова радна места захављујући сопственом капиталу и средствима и способном менаџменту показујући притом и огромну друштвену одговорност јер помаже јавне институције на територији целог Пиротског округа.

- Када критикујемо то радимо из разлога да би локалана власт радила у интересу грађана, а не да се бави самом собом и опстанком на власти – подвукао је Видановић

Народни посланик Радмило Костић казао је новинаримаговорећи о судбини Првог маја и Тигра а.д, да се нада да ће по усвајању Унапред припремљеног плана реорганизације (УППР) компанија Тигар наставити нормално да ради.

- Очекује се у току септембра усвајање УППР-а и надам се да ће то ићи у правом смеру, односно да ће ова компанија која је од велике важности за град наставити да ради. Што се тиче Првог маја, са финансијским директором те фирме имали смо контакте са министарствима, међутим, на правним тимовима Влада Србије и Словеније је да отклоне дилему да ли је АХА Мура Први Мај део стечајне масе АХА Муре или не. Док се то не рашчисти до краја не могу ништа да кажем, али напори државе су усмерени да се ова ситуација позитивно реши - рекао је Костић.

Он је позвао припаднике ромске и бугарске националне мањине на територији Пирота да се активно укључе у изборе за националне савете који су расписани за 26. октобар.

 

Костић и Видановић су честитали свим Пироћанцима градску славу Успење пресвете Богородице.