Вести

ПРЧЕВАЦ: НЕЋЕМО ДА НАС ВОДЕ НЕОДГОВОРНИ!

ПРЧЕВАЦ: НЕЋЕМО ДА НАС ВОДЕ НЕОДГОВОРНИ!

Мноштво грађана МЗ Прчевац окупило се на предизборном скупу Српске напредне странке. Говорили су о проблемима у својој месној заједници, кажу да је први проблем јарак који их дели од гробља а претворен је у депонију. Имају још два неасвалтирана сокака и обећања да ће то бити решено. Није им јасно зашто се сваке године 700 хиљада динара издваја за закуп просторија за потребе месне заједнице, потребна им је чесма, паркић, паркинг.

Окупљенима се најпре обратио досадашњи посланик, сада одборнички кандидат на листи АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ, Драган Тодоровић.

- За 12 година један човек је ишао напред, а Пирот назад. Куповао је станове, шетао по свету, а Пирот је бивао све сиромашнији. Док му је Први мај давао гласове, био је добар, када је пропао, он каже да нема ингеренције. Пиротска Млекара која је била ембрион пољопривреде у нашој општини, није га занимала, уместо да постане јавно предузеће, пропала је али је зато отворио Паркинг сервис јер преко њега може да узима паре од грађана, а не да даје. До сада нисмо имали одговорну власт у Пироту, већ неодговорног, бахатог и незрелог човека.
Као што каже наш премијер, не обећавамо куле и градове већ ћемо одговорно радити. Тигар АД је пре три године био на коленима, а локалну самоуправу није занимао. Пружам вам руку сарадње, молим за разумевање, не дозволите да нас воде неодговорни.

Одборнички кандидат др Жарко Тодоровић је говорио о проблемима у пиротском здравству.

- Уочили смо да је огроман проблем у Пироту зграда Хитне помоћи, у једносмерној је улици, зграда није адекватна. Ми ћемо подићи нову зграду. Овом граду је потребна магнетна резонанца како људи не би на преглед путовали у Ниш или Београд. Ова локална самоуправа годишње издвоји по глави становника 138 динараза здравство што је довољно за пола пакле цигарета или један сендвич.

Бобан Војиновић, председник ОО Покрета за Србију,позвао је грађане да гласају за листу АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ.

- Ови избори су пресудни за сваког средњошколца и за сваког студента како би имали услове да остану овде, а не да одлазе у Италију да конобаришу.
На власт у Пироту је 2003. године дошао подстанар и радник Првог маја који је данас један од најбогатијих људи овде, а своје колеге је истерао из производних хала.

Кандидат за градоначелника Љубомир Стојановић је рекао да је поносан на тим на чијем је челу и осврнуо се на рад актуелне власти.

- Много је пара прошло а још много непознаница има. Не зна се још увек колико кошта Хала Кеј, мост на другом рингу не испуњава све услове, Омладински стадион не личи на планирани пројекат. За све што су урадили, хвала им, али ништа од тога није добро. Ви у Прчевцу имате неуређене фасаде, пуне контејнере, неасвалтиране сокаке, то нису проблеми који не могу да се реше.