Вести

Представљен први број Билтена СНС у Пироту

На конференцији за новинаре Српске напредне странке у Пироту представљен је први број страначког гласила. Према речима повереника и народног посланика Радмила КостићаБилтен СНС Пирот излазиће повремено.

- Ово страначко гласило служиће за информисање грађана Пирота о актуелним збивањима у општини. Драго ми је што је председник странке Александар Вучић дао уводну реч у првом броју нашег билтена. У овом делу смо опсиали комуналне проблеме и оно што отежава живот нашим грађанима и желим да позовем све грађане Пирота без обзира на страначку припадност да нам се јаве са својим сугестијама и предлозима, како би локалној самоуправи кроз наш билтен указали на проблеме. У наредном броју наш економски тим ставиће акценат на економске проблеме – казао је Костић.

Он се осврнуо и на питање новинара у вези са проблемом око пута Пирот - Понор - Бела Паланка.

- Прошлог петка добио сам допис од председника СО Пирот Милана Поповића у коме се тражи да као народни посланик помогнем у решавању овог проблема. Знамо да је то деценијски проблем. До пре 10 дана општина Пирот је имала ингеренцију за одржавање локалних путева коју је опет преузело Министарство саобраћаја и инфраструктуре. И сами знате да је кадар СПС господин Антић на челу тог министарства, а ја бих апеловао на СПС у Пироту да преко свог министра покрене решавање тог проблема, а ми ћемо се са наше стране борити да у овој тешкој економској ситуацији изборимо за средства да се тај пут санира. Надам се да ћемо заједничким снагама успети да решимо проблем. Ја сам пре две недеље у Скупштини Србије поставио посланичко питање за водоснабдевање за село Понор, као и за пут Пирот-Књажевац у циљу развоја Старе планине – казао је Костић.

 

Начелник Пиротског округа др Александар Ћирић казао је да је већ упутио писмо директору Путева Србије.

- Они су свесни да је пут у катастрофалном стању и очекујем њихову реакцију како би пут био саниран. Дакле и Пиротски округ и општина Пирот и народни посланик Костић, сви се заједничким снагама трудимо да пронађемо неко решење. Уколико је тачно да поједини просветни радници не желе да одлазе на посао због лошег пута или да ће аутопревозници престати да шаљу своје аутобусе, то држава неће дозволити  – казао је Ћирић.

 

Повереник пиротског СНС Радмило Костић одговорио је и на новинарско питање у вези са недавним критикама ОО ДС да напредњаци прогоне и пребијају њихове чланове, као и да је тренутна економска ситуација у земљи гора него за време када је на власти била Демократска странка.

- Приче о пребијању чланова неке странке, то увек изазива медијску пажњу. За то нема доказа. Полицијска управа града Врбас је била обавештена о томе, међутим, остало је само на причи. ДС је имала 12 година прилике да покаже своје капацитете и знање, а ништа нису урадили, само се нижу афера за афером. Да неко ко је под сукњицом председника општине Владана Васића, неко ко је прошао на локалним изборима онако како је прошао, сада прозива неког на републичком нивоу, то заиста не заслужује коментар - казао је Костић.