Вести

Представљена листа за одборнике

На конференцији за новинаре у ОО СНС представљена је листа за одборнике на предстојећим локалним изборима чиме је означен почетак предизборне кампање.

 Народни посланик Радмило Костић је рекао да Српска напредна странка излази на изборе под слоганом ,,Мој Пирот- мој живот“.

- Уверени смо да састав наше листе гарантује да ћемо све планирано сигурно и реализовати у договору са грађанима. Од посебног значаја за реализацију оног што желимо да урадимо је и подршка и стручна помоћ људи чији су резултати рада добро познати грађанима Пирота. Један од њих је и господин Ђорђе Митић, некадашњи савезни посланик, дугогодишњи директор Поште и начелник Округа.

Радмило Костић

Први на листи АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ и уједно кандидат за градоначелника Пирота је Љубомир Стојановић. Стојановић је рођен 24. новембра 1973. године у Пироту. Завршио је основну школу и Гимназију у свом родном граду.Дипломирао је на Електротехничком факултету у Београду 1998. године. У ХЕ ,,Пирот“ ради седамнаест година, тренутно је на месту директора. Члан је стручног Савета ЕПС-а и лиценцирани пројектант. Ожењен је и отац двоје деце.

Стојановић је изразио уверење да ће будућа власт у Пироту коју ће чинити Српска напредна странка  одговорно и домаћински руководити локалном самоуправом.

- Приликом састављања наше листе кандидата, комбиновали смо животно и професионално искуство са енергијом младости. Одабрали смо часне, поштене, професионално остварене, угледне људе који су посвећени својим породицама што гарантује да ћемо одговорно и домаћински руководити локалном самоуправом и да ћемо у грађанима видети сараднике у остварењу заједничких циљева.

На нашој листи су стручни људи, доктори, инжењери, правници, економисти, пољопривредници, наставници, којима ћемо покрити све области живота. Посебно смо поносни што на листи имамо 20 жена које ће унети преко потребну хуманост у односу локалне самоуправе према грађанима, као и младе перспективне људе.

Током кампање ћемо грађане детаљно упознати са начинима на које ћемо решити проблеме у свим областима друштвеног живота и представити потпуно нове, велике пројекте за које сматрамо да ће веома подићи квалитет живота.

Љубомир Стојановић

Народни посланик, председник Одбора за Косово и Метохију у Скупштини Србије и члан ГО СНС, Милован Дрецун, истакао   је значај који СНС придаје Пироту.

- За СНС је важан развој Пирота и квалитет живота грађана у Пироту што потврђује чињеница да смо у два мандата имали а и у трећем ћемо имати сигурног народног посланика, Радмила Костића.

С обзиром да је у пиротској јавности створена одређена забуна око места на локалној листи, ми смо осмислили слоган ,,1 и 2 = Вучић и Ја “. ,,Ja“ се односи на грађане Пирота да бисмо им показали да, ако желе да дају подршку листи коју предводи Александар Вучић и листи Српске напредне странке у Пироту, треба да заокруже број 1 на републичком нивоу и број 2 на изборима за Пирот. Дакле, ,,1 и 2 = Вучић и Ја “.

Дрецун

 Одговарајући на питање новинара, Радмило Костић је прокоментарисао део онога што се јуче чуло на конференцији за новинаре у ОО СРС, а односи се на посете Александра Вучића Пироту.

- Питање би било умесно да СНС врши власт у Пироту. Јучерашњи дан је дан када се обележава годишњица од агресије НАТО пакта на нашу земљу. Влада на челу са премијером Александром Вучићем је била на обележавању тог тужног дана за Србију. Било би непримерено да се господин Вучић, председник наше странке, јуче појавио на некаквој свечаној манифестацији. Када Српска напредна странка преузме вођење локалне самоуправе у Пироту, премијер Вучић ће итекако долазити у Пирот и помоћи ће нам у реализацији свих оних ствари које ћемо од понедељка представити грађанима.