Вести

Радови на путу Пирот – Димитровград преко Планинарског дома

Недавно су почели обимни радови на регионалном путном правцу који спаја град Пирот, преко Планинарског дома, Рсоваца, Височке Ржане, Славиње и Изатоваца, са општином Димитровград.

У питању је најважнији пут на Старој планини. На одређеним деловима пута изводе се обимни радови, на које се чекало више година. Део пута између Славиње и Изатоваца, где су данас реализовани завршни послови, потпуно је уређен и пресвучен новим асфалтом.


То је био повод да градначелник Пирота, Владан Васић, са својим сарадницима обиђе радове, с обзиром да је путна инфраструктура најважнији услов за развој Старе планине, како је и рекао.
Градоначелник, Владан Васић, изразио је огромну захвалност председнику Србије, Александру Вучићу, јавним предузећима “Коридори 10” и “Путеви Србија” и надлежном министарству које је издвојило десетине милиона евра за регионалне путне правце на територији града Пирота и општине Димитровград. Градоначелник је рекао да ускоро очекују и радови у насељу Прчевац.
План је да се на тој деоници промени водоводна мрежа у реализацији ЈП “Водовод и канализација” Пирот, а онда ће се и тај део асфалтирати. Рок за завршетак радова на делу пута од Малог моста до Каменолома “Китка” је 4. новембар. На овај начин цела деоница регионалног пута Пирот – Димитровград, преко Планинарског дома и поменутих села, биће обновљена. У току прошле и ове године урађено је преко 40 километара регионалних путева, истакао је Васић.