Вести

РЕЧЕНО-УЧИЊЕНО!

РЕЧЕНО-УЧИЊЕНО!

ЈП „Стара планина“ отворило је данас у просторијама ХЕ „Пирот“канцеларију за развијање туризма на подручју наше општине. Овим је, према речима директора ХЕ ,,Пирот“ Љубомира Стојановића реализован договор од пре две недеље.
- На састанку у Округу 30.марта најавили смо отварање ове канцеларије и јако ми је драго да смо планиране активности реализовали у договореном року. Ми као друштвено одговорно предузеће које се стара и о нашој околини можемо да будемо задовољни тиме да смо домаћини овом јавном предузећу.
Директор ЈП „Стара планина“ Владимир Симовић је рекао да је њихово предузеће везано за развој туризма на Старој планини.
- Препознали смо да је општина Пирот мало заостала у развоју туризма. Све оно што радимо је више него оправдано и у складу је са републичком стратегијом рзвоја туризма.

Aндреја Манчић

Горан Петровић, члан Надзорног одбора ЈП „Стара планина“ каже да су, поступајући по закључцима које је Влада донела по питању туризма ,дошли до закључка да по целој Србији треба да отворе овакве канцеларије. Прва локација за коју су се одлучили је општина Пирот, а биће их још неколико.
Андреја Манчић, члан надзорног одбора је рекао да је итекако срећан због отварања канцеларије која ће повезивати институције из Београда са институцијама у Пироту. Убудуће ће се радити на плановима и пројектима на основу који ће се омогућити и запошљавање људи.
Отварању канцеларије је присуствовала начелница Управног округа Пирот Драгана Тончић. Она је испред Округа захвалила ЈП „Стара планина“што су Пирот одабрали Пирот да буде први град у Србији где је ова канцеларија отворена што ће допринети отварању нових радних места.

Андреја Манчић