Вести

РОМИ УЈЕДИЊЕНИ ИЗЛАЗЕ НА ИЗБОРЕ, ЈЕДНАКИ НА ЛИСТИ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ

РОМИ УЈЕДИЊЕНИ ИЗЛАЗЕ НА ИЗБОРЕ, ЈЕДНАКИ НА ЛИСТИ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ

На конференцији за новинаре у Српској напредној странци о проблемима ромске популације и решењима које нуди ова странка, говорила је Данијела Младеновић, одборнички кандидат на листи АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ–СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ и координатор Савета за националне мањине ГО СНС Пирот.

-У Пироту и околним селима има преко 5 хиљада Рома, у Месној заједници Расадник има преко 3 хиљаде. Преко 1000 Рома је незапослено.

Драгана Младеновић

Српска напредна странка се залаже за побољшање положаја ромске заједнице у свим областима друштва, а нарочито у области запошљавања, самозапошљавања и становања јер су то кључни проблеми са којима се они свакодневно сусрећу. Роми ове проблеме не могу сами да реше, а не треба да живе другачије од осталих.

Српска напредна странка ће радити на томе да свако домаћинство живи у нормалним и здравим условима, а посебно ћемо радити на помоћи сиромашнима.

Ми једнаки и уједињени излазимо на изборе.

На листи Александар Вучић „Србија побеђује“ су и два припадника ромске популације, одборнички кандидат Новица Салић и Данијел Зорчић .

Новица Салић, кандидат за одборника, говорио је о проблемима са којима се Роми у нашој општини сусрећу.

Желимо да наши суграђани ромске националне мањине у Пироту знају да нас је досадашња власт делила на „секундарце“ и „трговце”, уместо да нас прихватају као једнаке грађане и да сви будемо једнаки у друштву.

Драгана Младеновић

Желимо да наши суграђани знају да постоји Европски конгрес који представља највећи развојни програм у Србији који су подржале 34 локалне самоуправе на југоистоку Србије. Једино Пирот није укључен у овај програм зато што наша локална самоуправа није хтела да потпише програм, није позвала ромске организације које се баве питањима Рома и није подржала наше Роме.

Локална самоуправа неће да постави ни локалног координатора за Роме који би доста помогао ромској националној мањини, у циљу стварања нових могућности за запошљавање Рома у предузећима која имају потенцијал за запошљавање.

Данијел Зорчић, кандидат за одборника на предстојећим изборима објаснио је зашто ће Роми гласати за листу АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ.

- Велики проблем Рома и Ромкиња у Пироту је и то што досадашња власт није хтела да усвоји Локалне акционе планове за Роме ради побољшања њиховог положаја.

Драгана Младеновић

Нека чују грађани ромске националне мањине да ће Српска напредна странка подржати Роме у Пироту, поставити координатора за ромска питања, Српска напредна странка ће усвајати Акционе планове за Роме, запослити Роме и Ромкиње у свим јавним институцијама и предузећима.

Српска напредна странка не дели Роме на „секундарце” и „трговцe”, не прави разлике између грађана.

Српска напредна странка хоће и жели да и Роми буду уједињени и да сви буду једнаки у друштву.

Одборнички кандидат Новица Салић позвао је на крају припаднике ромске националне мањине на матерњем, ромском језику, да гласају за број 2 на локалу, за листу АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ.