Вести

СНС: Ко се хвалио приватизацијом тај је одговоран

Отварање преко 500 нових радних места у новом погону Тигар тајерса представља веома важан догађај за Пирот последњих година, али са друге стране и даље стоји проблем са неизвесном судбином радника Аха Муре Први мај, речено је на конференцији з а новинаре Српске напредне странке у Пироту.  Народни посланик и члан Одбора за привреду и финансије Народне Скупштине Републике Србије Радмило Костић рекао је да је неизбежна одговорност челника локалне самоуправе за лошу приватизацију Првог маја.

-Уз помоћ Уједињених региона Србије Пирот је добио директну новчану помоћ за Први мај од преко  1,5 милијарди динара, стоји у летку из предизборне последње кампање председника општине и његовог УРС-а. Хвалили су се нечим што нема резултате и сада кажу да нису одговорни за то и пребацују одгогорност на друге, што нема никаквог смисла – изјавио је Костић и додадо да држава ипак чини све како би сачувала 1328 радних места у Првом мају.

Начелник Пиротског управног округа Александар Ћирић рекао је на конференцији да је у сталном контакту са представницима Владе Републике Србије у вези са решавањем проблема у Аха Мури Први мај и да је интерес државе да радна места буду сачувана.

Шеф одборничке групе СНС у СО Пирот Димитрије Видановић поздравио је у име пиротског СНС-а отварање новог погона Тигар тајерса и подвукао да политика државе већ даје видљиве резултате кроз запошљавање 500 нових радника. Видановић је честитао радницима и менаџменту Мишлена и Тигар Тајерса на великом пословном подухвату и изградњи  Биг Тигра који за последицу има отварање нових радних места.