Вести

СНС представио план за развој Пирота

Српска напредна странка у Пироту представила је данас на конференцији за новинаре „План даљег развоја Општине Пирот“, на којем су радили чланови странке али и друге нестраначке личности из Пирота. План је у краћим цртама представио Димитрије Видановић, шеф одборничке групе СНС у Скупштини општине Пирот, који је том приликом рекао да актуелна локална власт нема одговоре на проблеме.

- Локална власт није више спремна да решава проблеме грађана и не чини ништа у правцу развоја привреде и економије у Пироту. Као одговорна и тренутно најјача странка у Србији, желимо да понудимо политичкој и стручној јавности, као и самим грађанима нове приоритете у даљем развоју Пирота. На првом месту сваког одговорног вршиоца власти мора бити запошљавње Пироћанаца и отварање нових предузећа уз помоћ општинског буџетског фонда за развој привреде за који се залажемо да буде формиран  - казао је Видановић.

Он је истакао и да свака локална власт мора ићи у корак са настојањима и чињењима Владе Републике Србије у погледу домаћинског трошења новца из буџета и подстицаја за отварање нових радних места и позвао политичку и економску јавност, као и људе са идејама да се укључе у надградњу Плана развоја. Такође, од велике важности је и сарадња са министарствима и другим државним органима.

- Ако је нека странка показала да цени стручност и поштење, онда је то СНС, која потврђује да само на тај начин могу бити вођене општине, градови и држава.  Овај план није и не може бити чаробни штапић да одједном реши нагомилане проблеме у Пироту, али свакако представља једино могуће решење на којем морамо радити сви који волимо свој град без обзира на то којој политичкој опцији припадамо – подвукао је Видановић.