Вести

СНС тражи нову седницу СО Пирот

Одлазећа локална власт у Пироту показала је данас грађанима Пирота на седници СО Пирот лажну спремност на сарадњу са опозицијом прихватањем прелога за допуну дневног реда, а неприхватањем предлога који компромитује скупштинску већину. Тиме су показали да им је очување власти изнад интереса грађана, као и спремност да штите танку већину и једног одборника за кога постоје основане сумње да је укључен у кријумчарење миграната, што је у супротности са великом напорима које влада РС улаже како би проблем са мигрантима решила на цивилизован, људски и на закону заснован начин.

За данашњу атмосферу на ивици инцидента и неодржавање седнице СО Пирот криви су челници општинске власти, јер су спречили објављивање врло важне информације у демократској и регуларној процедури према Пословнику СО Пирот.

За неуспешно одржавање седнице скупштине никако не може бити крива опозиција зато што је инсистирала на објављивању информације која је јако важна за грађане Пирота као и за очување ауторитета СО Пирот. Крива је управо власт која је сакрила ту информацију од грађана.

За одборничку групу СНС данашња седница није одржана јер није било расправе о врло важним темама и председник СО је седницу претворио у фарсу, тиме што није информисао одборнике и пиротску јавност са сумњама о кривичним радњама једног одборника који их подржава, што је била његова обавеза према Пословнику СО Пирот и што је већ практиковао на претходној седници СО Пирот.

Све ово указује на панику у редовима владајуће „Коалиције за Пирот-УРС-Владан Васић“ пред наступајуће редовне локалне изборе, јер су свесни да је једини спас који су планирали приступањем СНС-у дефинитивно пропао.

Одборничка група СНС у СО Пирот коју чини 23 одборника поднеће захтев за поновним одржавањем четврте седнице СО у 2015. години.