Вести

СНС у Пироту доминира на друштвеним мрежама

Савет за интернет и друштвене мреже Општинског одбора Српске напредне странке у Пироту формиран је почетком јула ове године и одмах је активно почео са радом. Овај Савет је један од ретких који има свакодневне активности - од праћења дневно актуелних новости и обавештавања чланства о истим путем друштвених мрежа (facebook, twitter), фотографисања и снимања активности повереништва СНС у Пироту, преко ажурирања страначког сајта (pirot.sns.org.rs), па све до активног учешћа у дизајнирању графичког изгледа страначког билтена. У рад Савета су укључени врсни професионалци у својим областима, тако да имамо професионалне фотографе, сниматеље, графичке и веб дизајнере, новинаре и администраторе на друштвеним мрежама и сајту странке. Састанци Савета се редовно одржавају једном месечно, а по потреби и чешће, у зависности од активности у самој странци које би требало да се пропрате.

Промоција политичких идеја преко друштвених мрежа, пре свега Фејсбука и Твитера, у свету је последњих година доживела невероватну експанзију, јер се политика све више из „реалног света” сели у виртуелни, а друштвене мреже у будућности би умногоме могле допринети повећању подршке пред изборе и у комуникацији с јавношћу. Српска напредна странка је то прва у Србији увидела, и почев од врха странке, па преко осталих градских, општинских и месних одбора, своје активности и политичке идеје свакодневно презентује свим грађанима који користе друштвене мреже. Традиционална кампања, која обухвата лепљење плаката у будућности неће бити толико актуелна и изгубиће на значају, а политичари ће све више користити интернет као средство директне комуникације са бирачима. Странке на изборима неће побеђивати због интернет презентације својих идеја, али без њега сигурно неће ни добити очекивану подршку. На друштвеним мрежама сте директно повезани са својим гласачима и најбоље можете да чујете и осетите шта они мисле, њихове критике, замерке, похвале и на основу тога у свом раду исправите грешке. Управо ова могућност двосмерне комуникације са грађанима Пирота је разлог наше свакодневне активности на друштвеним мрежама.

Друштвене мреже као нови облици комуникације обезбеђују двосмерну, директну комуникацију са грађанима, али то како у Пироту, тако и у целој Србији још није заживело на начин на који би требало. Вероватно ће се у блиској будућности по том питању нешто променити и политичка партија која то прва увиди и прихвати, сигурно побеђује у „виртуелном свету”, а самим тим и у реалном.

Српска напредна странка у Пироту, осим званичног сајта (pirot.sns.org.rs) има и званични Твитер налог (https://twitter.com/SNS_Pirot) као и званичну Фејсбук страницу (www.facebook.com/sns.pirot) и Фејсбук профил (www.facebook.com/sns.opstinski.odbor.pirot) на коме има близу пет хиљада пријатеља, што је и дозвољени максимум од стране Фејсбука по једном профилу.

Позивамо све суграђане да преко поменутих друштвених мрежа изнесу своје предлоге, сугестије и критике у вези са радом странке.

Владан Ристић

 

 

 

 

 

   

Владан Ристић
Координатор Савета за интернет и друштвене мреже
ОО СНС Пирот