Вести

СНС у Пироту предала је листу одборничких кандидата

СНС у Пироту 08.03. у поподневним сатима предала је Општинској изборној комисији листу одборничких кандидата под називом ,,Александар Вучић-Србија побеђује“. Повереник СНС Пирот, Радмило Костић, изјавио је након тога да је предата комплетна листа за одборнике СО Пирот у будућем сазиву без обзира на бројне опструкције претходног дана.

- И поред примедбе наших чланова ОИК-а да образац овере треба да буде утврђен на самој седници Општинске изборне комисије, поменути образац је припремљен унапред и ми основано сумњамо да је то учињено још пре три-четири дана. Без обзира на све то, ми смо јуче на само два пункта прикупили више од хиљаду потписа. Од јутрос нам је дозвољено, од када је листа која жели поново да влада Пиротом сакупила довољан број потписа бирача, да на свим пунктовима прикупљамо потписе за своју листу и ми смо за свега три сата то учинили и имамо чак и скоро хиљаду више од потребног броја.

Желим да се захвалим нашим члановима и симпатизерима који су јуче чекали у реду јер су нам била ускраћена 22 пункта за прикупљање потписа. Људи су били стрпљиви до касно у ноћ. Ми смо захвални на томе и, када након избора преузмемо вођење локалне самоуправе, одужићемо се свим грађанима Пирота на најбољи начин. Наша листа, листа Српске напредне странке ,,Александар Вучић-Србија побеђује“, убедљиво је најбоља, по именима, по струци, заступљени су сви, од доктора наука до пољопривредника, пензионера, младих, а имамо и већи број жена на листи него што је минимум који је законом прописан.
У изборној кампањи ћемо се трудити да покажемо свим грађанима да мислимо на њих, да ће нова локална самоуправа предвођена Српском напредном странком показати нове идеје, како се не троше народне паре на начин на који се до сада трошио, како се чувају радна места. Упознаћемо грађане са тим како ћемо спасити раднике Аха Муре а како смо до сада чинили за раднике Тигра АД, тако ћемо се односити према свима.
Још једном захваљујем свима који су нам дали подршку са вером да ћемо остварити најбољи могући резултат на предстојећим изборима, поручио је Костић.

 Први на одборничкој листи Српске напредне странке у Пироту је Љубомир Стојановић, дипломирани инжењер електротехнике. Он је након предаје листе ОИК-у захвалио свим грађанима на датој подршци и честитао Међународни дан жена.

- Честитам Дан жена припадницама лепшег пола са жељом да се више не боре за своја права већ да то постане и буде тековина савременог друштва коме тежимо.
Желим да се захвалим свим људима добре воље који су јуче, по не баш лепом времену, дали подршку нашој листи која је најјача од свих листа за које ће грађани општине Пирот гласати на изборима. Иако је било неразумевања од стране појединих службеника локалне самоуправе, надам се да ћемо то превазићи у будућем периоду јер није потребно стварање лоше атмосфере. Захваљујем се и људима који су данас овде и који су дали максималан допринос да саставимо ову листу и да сакупимо много више од потребног броја потписа људи који је подржавају.

Зоран Стојановић, одборнички кандидат, упознао је јавност са тим да је ГГ Пиротски напредњаци угашена још пре готово десет месеци.
- Тада су се два одборника Пиротских напредњака вратила у редове Српске напредне странке са 30 Месних одбора. Коалиција за Пирот нема право да својата Пиротске напредњаке јер они више не постоје зато што је сво њихово чланство прешло у СНС. Остали су само заступник и још два Месна одбора. Ми узимамо власт у Пироту, изричит је Стојановић.

Листи СНС у Пироту ,,Александар Вучић-Србија побеђује“ подршку је дао и Покрет за Србију, иако на њој нема одборничких кандидата из те странке. То је потврдио и њен председник Бобан Војиновић.
- Донели смо одлуку да у потпуности подржимо листу Српске напредне странке на предстојећим изборима, одговорну и озбиљну политику СНС и исто тако озбиљне и одговорне људе на њеној листи. То је политика улагања у Пирот, то је политика будућности Пирота, довођења инвеститора, помагања малој привреди и привреди. Укратко речено, то је политика за коју сваки грађанин, без обзира да ли је члан неке странке или не, треба да се залаже. Српска напредна странка предњачи у свему томе. У Покрету за Србију смо донели праву одлуку да подржимо победника на наредним изборима а то је СНС.