Вести

СРЦЕМ ЗА КЊИГУ, ПОКОЛЕЊИМА У АМАНЕТ!

Да политика није само питање окренуто економији, потврђује и акција „Књигом за доброту“ Српске напредне странке у Пироту, током које је сакупљено преко 300 књига. Када се кренуло са радом пре месец дана, чланови Савета за културу и медије, Савета за популацију, бригу о деци и социјална питања и Уније младих СНС-а у Пироту управо су имали на уму буђење хуманости – и заиста су успели! Ови креативни и енергични људи покренули су не само чланове савета и странке већ и многе суграђане. Захваљујући заједничком залагању данас су Историјском архиву и Народној библиотеци у Пироту уручени поклони – књиге!
 
Маја Цветковић Сотиров, координатор Савета за културу и медије, објаснила је да је најважније личним примером пробудити људску доброту и људско срце – то је мисија свих нас и аманет који треба оставити млађим нараштајима!  
 
Према речима Драгане Ђорђев, координатора Савета за социјална питања, са акцијама се неће стати, напротив, овако корисне идеје увек треба подржати и истицати, зарад суграђана, зарад свих нас.
У Српској напредној странци у Пироту истичу да је један од мотива који их је додатно покренуо током акције и скорашњи поклон Народној библиотеци Пирот од 120 књига – гест вредан поштовања. 
 
Српска напредна странка поклонила је Народној библиотеци у Пироту 300 књига, а Историјском архиву 23 књиге из националне и локалне историје и историје српског књижевног језика које су штампане 60-их, 70-их и 80-их година 20. века.