Вести

Светски дан борбе против дијабетеса

Дијабетес се данас убраја међу најчешћа обољења у свету, а то се објашњава модерним стилом живота и повећањем спољашњих узрочних фактора међу којима најзначајније место имају гојазност и одсуство физичке активности.

У знак подршке Светском дану борбе против дијабетеса, као и у циљу ширења свести о обољењу које добија све веће размере, по угледу на остатак света, данас је у организацији Савета за здравство ГрО СНС Пирот у просторијама странке организована акција контроле нивоа шећера у крви за све заинтересоване грађене. 

На почетку присутнима се обратио др Сава Ранчић, координатор Савета за здравство ГрО Српске напредне странке Пирот и рекао пар речи о Светском дану борбе против дијабетеса. Након тога је др Перица Стојановић, специјалиста интерне медицине присутним грађанима одржао кратко предавање о дијабетесу, као и др Александра Дробњак, лекар опште праксе, која је из свог домена подржала акцију и у њој активно учествовала.

Поред бесплатног мерења нивоа шећера у крви грађани су били у прилици да разговарају са лекарима о својим здравственим проблемима и добију адекватне савете.

Акцију су подржали Милан Јовановић, повереник ГрО СНС Пирот, Слађана Манчић, помоћник градоначелника Пирота, чланови Градског већа, Оља Петровић и Дејан Ранђеловић, Оливера Антић, директор ПИО фонда и велики број грађана који су дошли на бесплатан преглед.

Савет за здравство ће у наредном периоду наставити са организацијом сличних акција.