Вести

Удовичић обишао Пиротски округ

Министар спорта и омладине Вања Удовичић обишао је данас Пиротски округ. Том приликом посетио је ОШ “8. септембар” у Пироту, ОШ „Љупче Шпанац“ у Белој Паланци, а у Димитровграду је обишао спортску халу и представио програм “Спорт у школе” који реализује ово министарство и има за циљ мотивисање основаца и наставника да се баве спортом, као и јачање програма физичког васпитања деце. Након разговора са руководством школе „8. септембар” у Пироту и пригодног програма који су извели ученици, министар Удовичић казао је да је циљ његове посете да се упозна са проблемима са којима се сусрећу основне школе.

– Нисам дошао овде да бих прикупио било какве политичке поене, већ да бих сагледао реалне проблеме са којима се сусрећу основне школе и разговорао са децом и руководствима школа, како бих видео колико је у могућности Министарство омладине и спорта да помогне. Ми смо развили програм „Спорт у школе” који обухвата педесетак градова широм Србије и то је модел који ћемо проширити на још више градова, јер нам је брига и улагање у децу у првом плану -  рекао је министар Удовичић.

Удовичић је у Пироту дошао заједно са високим функционерима СНС и НС Марком Ђурићем и Дубравком Филиповски. Пре посете ОШ “8. септембар” они су обишли просторије СНС-а у Пироту, штандове ове странке у центру града на Тргу пиротских ратника и Трги пиротских ослободилаца, где су и разговарали са грађанима. Осим Пирота посетили су и изборне штабове у Белој Паланци и Димитровграду.