Вести

УМЕСТО У СВОЈЕ, ГЛЕДАЈУ У ТУЂЕ ДВОРИШТЕ!

УМЕСТО У СВОЈЕ, ГЛЕДАЈУ У ТУЂЕ ДВОРИШТЕ


На конференцији за новинаре у ГО СНС Пирот данас су говорили одборнички кандидати и Војислав Милошевић и Љиљана Петковић. Милошевић је коментарисао наводе који су се јуче чули о ,,распуштеном“ Повереништву.
- Ових дана смо сведоци најпрљавије кампање коју спроводи Групица грађана чија је страховлада и нестручност довела до затварања пиротских предузећа – најпознатијих у бившој Југославији. Уместо у своје, гледају у туђе двориште, називају нас распуштеним Повереништвом.
Прикривају да се Српска напредна странка на челу са Александром Вучићем бори за свако радно место, бори да Србија буде поштована у региону, одлучно бори против корупције и организованог криминала. Поштовани грађани, то њима не одговара!

Љиљана Петковић

Шта Александар Вучић мисли о Повереништву и раду Српске напредне странке у Пироту, показује велики митинг у нашем граду, где су уз будућег градоначелника Пирота, господина Љубомира Стојановића, стали сви високи функционери Српске напредне странке, био је јасан Милошевић.
На конференцији за новинаре одборнички кандидат Љиљана Петковић је представила идеје Форума жена СНС који бави се питањима унапређивања положаја жена у нашој локалној заједници.
- Полазећи од свог Програма рада и усвојених докумената на нивоу државе Форум жена ће се залагати за реализацију основних циљева који суштински доприносе побољшању положаја жена а то су:

  • Учешће жена у јавном и политичком животу.
  • Њихов бољи економски положај.
  • Бољи здравствени услови.
  • Борба против свих облика насиља.

Као одборнице у Скупштини општине Пирот тражићемо да 30 % жена буде заступљено не само у скупштини, већ у свим руководећим структурама све до органа у Месним заједницама.

Љиљана Петковић

Зато што смо одговорне тражићемо да се у Буџету општине издвајају средства за запошљавање жена , и посебно сагледавање жена из угрожених категорија,- самохраних мајки, незапослених жена старијих од 40 година, жена са села, жена инвалида, жена Ромкиња, жена у статусу избеглих и прогнаних лица. Организоваћемо стручну помоћ за израду пројеката и оснаживање жена за покретање сопственог посла.

У области здравља организоваће се покретне екипе за помоћ сеоском становништву. Израдићемо социјалне карте и обезбеђивати материјалну помоћ и у најудаљенијим селима, старим и немоћним лицима, пре свега.

Борићемо се против свих видова насиља, у породици, на радном месту, институцијама и тражити одговорност институција у циљу побољшавања њиховог рада.
Зато што смо одговорне борићемо се за побољшање услова живота. Јер наш Пирот је наш живот.
Зато вас позивам да 24.априла изађете на биралишта и на локалу гласате за број 2 - Српска напредна странка.