Вести

Женска одборничка мрежа Скупштине града Пирота

Женска одборничка мрежа Скупштине града Пирота је данас одржала конститутивну седницу. Ова одборничка мрежа окупља све одборнице локалног парламента са основном идејом да се још више унапреди положај жена у заједници.
На конститутивној седници, изабрана је координаторка мреже, др. Милена Димитријевић, председница Скупштине града Пирота, заменица координаторке, Драгана Тончић, начелница Пиротског уравног округа, као и секретар женске одборничке мреже, Светлана Тошић.

Женска одборничка мрежа је неформална и нестраначка парламентарна група заснована на принципу добровољности, чији је циљ да се снажније утиче на решавање проблема који се тичу положаја и статуса жена у локалној заједници, истакла је др Милена Димитријевић, председница Скупштине града Пирота.
Пирот има доста жена у Градској управи и међу функционерима Управе града. Међу одборницима Скупштине града је чак 41 проценат жена, у Градском већу 33 процента, толико и међу помоћницима, међу директорима установа и предузећа 45 процената, у чланству управних одбора градских установа 53 процената, надзорних одбора 42 процената.
Циљеви Женске одборничке мреже су да се активније укључе у све друштвене токове, рекао је Владан Васић, градоначелник Пирота.
Народна посланица и чланица Женске парламентарне мреже, Оља Петровић, саопштила је да Женска парламентарна мрежа постоји од 2013. године у Народној скупштини Републике Србије и да има значајне резултате у области родне равноправности и унапређењу положаја жена у Србији. Очекује добру сарадњу са Женском одборничком мрежом у циљу размене искуства, знања и развијања нових идеја.